Hallon-limekaka (torkad)

Om du ska torka dessa kakor så är en torkugn bäst, men en varmluftsugn fungerar också bra. Genom att torka kakorna så blir de lätta, håller väldigt länge och kan förvaras i rumstemperatur.


INGREDIENSER – 16 kakor
3 dl hallonpuré (ca 6 dl färska/frysta)
0,5 dl socker
0,5 dl koncentrerad lime eller citronjuice
3 dl müsli


Torktid: 50 grader 6+6 timmar


- Mixa hallonen med en stavmixer. Rör ner socker och lime och värm blandningen i en kastrull så att sockret löser sig. Blanda i müslin och låt svälla någon timme, tillsätt ev. mer müsli om det är för löst.

- Forma en avlång kaka, någon centimeter tjock, på plåt med bakplåtspapper. Dela kakan i sexton bitar med en kniv eller degskrapa så att det är lite mellanrum mellan varje kaka.

- Torka i sex timmar. Vänd kakorna och torka ytterligare sex timmar, gärna på galler.


Läs mer om energikakor här!

Registrera dig för att få meddelande när produkten åter finns i lager

Frakt 49:-

Fri frakt vid 799:-

Köpvillkor

Specifikation

Specifikation

Artikelnummer recept_253
TILLAGNING PÅ Tillagas innan tur
MÅLTID Energikakor
PASSAR FÖR Dagstur / vandring, Fjällvandring, Paddling, Båtliv, Barn gillar!
TILLAGNINGSTID > 20 min
TYP AV KOST Vegetariskt, Vegan

Mer om produkten

Detaljer

Skicka in ditt eget recept och få det publicerat med ditt namn! Skicka recept och ev. bild till [email protected]

Recensioner

Skriv din egen recension

Du recenserar: Hallon-limekaka (torkad)

Vilket betyg ger du denna produkt? *

  1 stjärna 2 stjärnor 3 stjärnor 4 stjärnor 5 stjärnor
Betygsätt denna produkt!