En del av oss gillar att fiska när vi är ute och traskar, att tillaga nyfångad fisk i folie är toppen. Man slipper sönderfallande fisk på galler eller försök att ha den på pinne. Du kan förstås även använda fisk från frysdisken!
Samma tillvägagångssätt som med Hajkbomb:
• Smörj en bit dubbelvikt folie, kolla att den är för grill!
• Skär alla ingredienser i mindre bitar (potatisen i extra små) och lägg dem på folien.
Jag använder:
• Potatis/sötpotatis
• Lök/purjo
• Paprika i goda färger
• Squash
• Citronpeppar
• Torkade örter
• Salt
• Din rensade, nyfångade fisk
Krydda och droppa över olja. Vik ihop till ett tätt paket. Lägg in i glöden 10-15 min. Vänd efter halva tiden. Låt vila lite innan du öppnar.
Har man planerat en dagstur kan man ta med valfri fisk djupfrys i packningen och tillreda den på samma sätt.
Recept av Cina Andersson