Bröd - grundrecept

Jag utgår nästan alltid från samma deg som till pinnbröd, men byter ut en del av vetemjölet till grövre mjöl. Lägger till solroskärnor och/eller sesamfrön. Har även testat hampafrön, vilket ger lite nötig smak och annan textur.


Bröddeg:
Grundrecept till ca 4 personer
2,5 dl vetemjöl eller 50/50 vetemjöl/grahamsmjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 dl vatten
(Olja till stekning)


Häll de torra ingredienserna i en påse, sen tillsätter man bara vatten rakt ner i påsen och knådar degen, i påsen - mindre kladd. Att blanda i tärnad skinka och ost och sedan grädda bröden i stekpannan, ger gott tillbehör till en soppa. Smaksätt med örtkryddor.
Om man gillar tubost är det en bra sak att ha med i packningen, sätter smak och kan göra en ganska simpel brödbit väldigt god. Jag använder veganska pastejer på tub, de finns även de i en massa olika smaker som gör att man kan variera sig.
Var inte rädda att testa nya mjölblandningar. Jag har gjort bröd som varit baserade på havremjöl, linfrön, solsroskärnor, bovetemjöl, salt och fiberhusk. Tillsatt vatten och olja, låtit degen vila några minuter och sedan stekt utplattade bröd i stekpanna. Jag provkör alltid nya recept hemma så att jag vet att det funkar när man är ute.


Recept av Cina andersson


 


 


 

Registrera dig för att få meddelande när produkten åter finns i lager

Frakt 49:-

Fri frakt vid 799:-

Köpvillkor

Specifikation

Specifikation

Artikelnummer REC_368
TILLAGNING PÅ Campingkök, Stekhäll / öppen eld, Kan förberedas innan
MÅLTID Frukost, Bröd
PASSAR FÖR Dagstur / vandring, Fjällvandring, Paddling, Båtliv, Barn gillar!
TILLAGNINGSTID 10 min
TYP AV KOST Vegetariskt, Vegan

Mer om produkten

Detaljer

Skicka in ditt eget recept och få det publicerat med ditt namn! Skicka recept och ev. bild till recept@friluftsmeny.se

Recensioner

Skriv din egen recension

Du recenserar: Bröd - grundrecept

Vilket betyg ger du denna produkt? *

  1 stjärna 2 stjärnor 3 stjärnor 4 stjärnor 5 stjärnor
Betygsätt denna produkt!