Det finns allt från riktigt billiga vakuumpackare till de som kostar en förmögenhet. Det här blogginlägget ger några tips om du ska köpa din första vakuummaskin eller om du inte är nöjd med den du har. Ibland kallas en vakuumpackare för vakuummaskin.

Först och främst får du fundera på hur mycket du tror att du kommer att använda din vakuumpackare. Det är en stor skillnad på en vakuumpackare för hushållsbruk och en vakuumpackare för kommersiellt/professionellt bruk. En vakuumpackare för professionellt bruk har en helt annan byggkvalitet som gör att den klarar mycket mer användning. Om du använder en vakuumpackare flera gånger varje dag eller väldigt intensivt under en period (flera hundra packningar) så skulle jag säga att du använder den professionellt. Om du använder den en eller ett par gånger veckan så fungerar en vakuumpackare för hushållsbruk utmärkt.

 

Om du väl bestämt dig för en vakuumpackare för hushållsbruk går det att grovt dela upp vakuumförpackarna i tre kategorier. Hitta den kategori som passar dig:

 

1. Vakuumpackare med endast ett läge för packning. Basic men fungerar för de flesta. Ofta lite billigare maskiner som känns lite plastigare. Se denna produkt.

 

2. Vakuumpackar med normal- och ”anticrush”-funktion, vilket gör att du kan packa känslig mat som t.ex. cornflakes, torkat kött i tunna skivor eller något annat som smulas sönder av för hårt vakuum. Se denna produkt.

 

3. Vakuumpackare med både normal, ”anticrush”-funktion (gör att du kan packa känslig mat som t.ex. cornflakes) samt möjlighet att packa blöta livsmedel. Se denna produkt.

 

Är du fortfararande tveksam? Maila [email protected] så ska vi försöka svara på just dina frågor.