Frukosten sägs vara dagens viktigaste måltid. Om det är sant eller inte låter jag vara osagt, hur som helst så är det härligt med en god frukost! Receptbanken på friluftsmeny.se innehåller allt från gröt till omelett. Gröt brukar koka i många friluftskök, även om en del har gått över till müsliblandningar där du använder müsli med någon form av torrmjölk. Att använda mjölkpulver med fett är både godare och bättre ur vikt- och energisynpunkt.

Hoppas ni får goda frukostar där ute!

 


 

 

FRUKOST-TÄVLING / VINN BOKEN FJÄLLMAT FRÅN CALAZO

Skicka in ditt bästa frukostrecept så har du chansen att vinna boken Fjällmat från Calazo! Maila receptet till [email protected], bifoga gärna en bild!

Tävlingen pågår till den 5:e juni 2016

 


 

 

 

 

 

SAMS FJÄLLMÜSLI

Detta är ett bra komplement till gröten eller vällingen på morgonen. Då jag inte är så förtjust i verken det ena eller det andra så passar detta mig som handen i handsken, då det inte blir grötens eviga tuggande eller samma förberedelser som gröten behöver.

Müslin går att göra så personlig som man vill med dem tillbehören man själv känner för, så man slipper äta exakt samma sak alla dagarna man ska vara ute. Man kan tex. använda torkad frukt, russin. Till müslin passar blåbärsoppa eller nyponsoppa för att det inte ska kännas som att äta torrfoder.:
 
Grundrecept:
7-9 dl Axa sportgryn
2 dl kokos
2 dl pumpakärnor
2 dl dinkelflingor
2 dl hirsflingor
1 dl linfrö
2 dl bovete
2 dl solroskärnor
1 dl sesamfrön
1 näve hackade hasselnötter
1 näve hackade valnötter
1 näve hackad mandel
 
Detta blandas ihop i en långpanna.
 
Vatttenblandning:
2,5 dl vatten
0,5 dl honung
4 msk rapsolja.

  • Häll sedan på vattenblandnigen och blanda in den i grynmixen så att allt blir fuktigt
  • Rör om i blandningen var 10,e minut så att allt rostas jämnt.
  • Låt stå och svalna på diskbänken innan förvaring i en burk med lock