Fördelarna med MRE (meal rady to eat) eller mjukkonserv som det också kallas, är att maten är färdiglagad och att den ofta har bättre smak och konsistens än frystorkat. Mjukkonserv är bäst när du inte behöver tänka på vikten, som i kajak, båt, som nödmat i bilen eller på dagsturer.

 

Här hittar du mjukkonserv/ MRE hos oss på Friluftsmeny

 

De är även bra när du inte har god tillgång på färskt vatten, eftersom de färdiga rätterna inte kräver vatten vid tillagning.

 

Vill du äta maten varm så kan du värma den på flera olika sätt:

- Lägg den oöppnade mjukkonserven i varmt vatten.
- Töm mjukkonservens innehåll i en gryta eller kastrull och värm.
- Värmepåse (flameless heater)

 

För att värma maten med en värmepåse stoppar du ner den oöppnade mjukkonserven i värmepåsen, tillsätter några matskedar vatten, försluter värmepåsen och väntar därefter i ca 10 minuter.

 

I videon nedan kan du se hur man värmer maten med värmepåse.

 

 


Här hittar du mjukkonserv/ MRE hos oss på Friluftsmeny