6 artik(el/lar)

per sida

Fördelarna med MRE (meal rady to eat) är att maten är färdiglagad och att den ofta har bättre smak och konsistens än frystorkat. MRE är bäst när du inte behöver tänka på vikten, som i kajak, båt, som nödmat i bilen eller på dagsturer.

 

Read More

PAUSMAT OCH ENERGI

2017-08-10 11:45

Jag har nästan alltid en liten termos med kaffe med mig på alla sorters vandringar, klart att dricka när man stannar till under en kort eller längre stund. Att mumsa på något under en paus kan vara gott och mysigt...

 

Read More

När man traskat en dag är det ju all mat god och man har den där sköna stunden då man kan sitta och stirra in i elden, ut över sjön eller trädtopparna - vart man nu befinner sig...

 

Read More

FOLIEMAT OCH HAJKBOMB

2017-06-01 11:45

När man har lägerplats och ska laga mat är det toppen att kunna använda glöden fram på kvällen till att laga middagen. Jag har en förkärlek till olika folie-paket-rätter. Något som vi alltid kallat för Hajkbomb, är enkelt och sköter sig bra själv i sitt foliepaket...

 

 

Read More

CINAS TANKAR OM FRILUFTSMAT

2017-05-01 11:45

Det här med mat ligger mig varmt om hjärtat. Att äta ordentligt och gott är en förutsättning för att må bra, inte bara hemma i vardagen utan även när man är på strövtåg och som aktivt tränande person blir bra mat en viktig pusselbit i livet. När jag var liten var skogsmat oftast detsamma som medhavd fika och mycket korvgrillning. Under många år arbetade jag med ungdomar på en skola, med internat. Vi bedrev lägerverksamhet på loven och var mycket ute i skogen med eleverna. Där arbetade jag tillsammans med 2st fd Fältjägare och några andra med ganska lång erfarenhet av skogsliv. Där föddes mitt intresse för att laga mat ute i skogen...

 

Read More

Vissa dagar vill man ha mat snabbt och det ska vara lätt att fixa, få ingredienser och inte väga mycket att släpa runt på. Då är alla sorters pasta det första man tänker på...

 

Read More

6 artik(el/lar)

per sida