Renskavsgryta

Mustig renskavsgryta som ger en riktig lyxkänsla på turen. Alla ingredienserna går lätt att torka hemma i vanlig ugn. Inlämnat av Erika Garberg.


INGREDIENSER - 2 port
60 gram torkad renskav
60 gram torkad potatis
50 gram torkade gröna ärtor
8 gram torkad gul lök
12 gram torkad purjolök
15 gram torkad svamp, t.ex trattkantareller eller svart trumpetsvamp
1 st köttbuljongtärning
1 krm peppar
8 dl vatten


Gör så här
Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt puttra i cirka 25 minuter tills alla ingredienser är mjuka. Fyll på med mer vatten vid behov.

Med fördel kan maträtten blötläggas i vattnet någon timme innan tillagning så förkortas koktiden avsevärt till cirka 10-15 minuter.

Vid vandring på hösten är det väldigt gott att plocka en näve färska lingon att toppa med.

Registrera dig för att få meddelande när produkten åter finns i lager

Frakt 49:-

Fri frakt vid 799:-

Köpvillkor

Specifikation

Specifikation

Artikelnummer recept_187
TILLAGNING PÅ Campingkök, Stekhäll / öppen eld
MÅLTID Lunch, Middag
PASSAR FÖR Dagstur / vandring, Fjällvandring, Paddling, Båtliv
TILLAGNINGSTID 20 min
TYP AV KOST Kött

Mer om produkten

Detaljer

Skicka in ditt eget recept och få det publicerat med ditt namn! Skicka recept och ev. bild till recept@friluftsmeny.se

Recensioner

Skriv din egen recension

Du recenserar: Renskavsgryta

Vilket betyg ger du denna produkt? *

  1 stjärna 2 stjärnor 3 stjärnor 4 stjärnor 5 stjärnor
Betygsätt denna produkt!