Kycklingtortellini med fjällpesto

En mycket lättlagad rätt som ger mycket energi, protein och smakupplevelse. Torkad kyckling som blötläggs några timmar och sedan kokas tillsammans med Tortellini. Blandas sedan med en pesto som rörs ihop på plats. Lätt att laga samt lätt att bära med sig då samtliga (förutom olivoljan) ingredienser är torkade. Inskickat av Jonah Senften.


INGREDIENSER - 2 portioner
300 gram torkad kyckling file. (Grillad i ugn, valfri krydda och sedan torkad i mkt tunna skivor eller bitar)
300 gram valfri tortellini. Ej färsk.


0,5 dl torkad basilika
50 ml olivolja
1 tsk vitlökspulver/ 1 färsl vitläksklyfta
2 matskedar pinjenötter, hackade
2-4 matskedar riven och snabbtorkad parmesan ost.
Salt
Peppar
+ Parmesanost


Gör så här
- Blötlägg kycklingen i någon timme i hett vatten (det är bättre än lång tid i kallt vatten pga bakterietillväxt, gäller speciellt varma dagar).
- Koka vatten och lägg i kycklingen. Låt koka ca 10-15 minuter.
- Lägg sedan i tortellini och koka enligt förpackningen tillsammans med kycklingen.

Rör under tiden ihop peston genom att blanda alla ingredienser. Smaka av denna med vitlök, salt efter smak.

Häll av vattnet från kycklingen och tortellinin och blanda med peston. Strö lite parmesan över och njut.

Registrera dig för att få meddelande när produkten åter finns i lager

Frakt 49:-

Fri frakt vid 799:-

Köpvillkor

Specifikation

Specifikation

Artikelnummer recept_214
TILLAGNING PÅ Campingkök
MÅLTID Lunch, Middag
PASSAR FÖR Dagstur / vandring, Fjällvandring, Paddling, Båtliv, Barn gillar!
TILLAGNINGSTID 20 min
TYP AV KOST Kyckling

Mer om produkten

Detaljer

Skicka in ditt eget recept och få det publicerat med ditt namn! Skicka recept och ev. bild till recept@friluftsmeny.se

Recensioner

Skriv din egen recension

Du recenserar: Kycklingtortellini med fjällpesto

Vilket betyg ger du denna produkt? *

  1 stjärna 2 stjärnor 3 stjärnor 4 stjärnor 5 stjärnor
Betygsätt denna produkt!