Köttfärsris

En enkel och snabb rätt med mycket smak!


INGREDIENSER - ca 2 port
ca 100 gram nötfärs
1 vitlöksklyfta
1 msk torkad basilika
1 msk tomatpuré
Svartpeppar
Salt
+ 1 dl hett vatten
+ 0,25 dl olja


Förbered:
- Stek köttfärsen med vitlök, tomatpuré och andra kryddor, använd endast lite eller inget fett
- Finfördela och torka i ugn eller torkugn
- När färsen torkat (ca10 timmar i 50 grader) så bör du finfördela den igen. T ex genom att pulsera den i en matberedare.


Tillaga:
- Blötlägg i tio minuter i 1 dl hett vatten
- Tillsätt mer vatten samt riset och låt koka i tio minuter
- Tillsätt oljan sist, när allt kokat klart


 


 

Registrera dig för att få meddelande när produkten åter finns i lager

Frakt 49:-

Fri frakt vid 799:-

Köpvillkor

Specifikation

Specifikation

Artikelnummer rec_69
TILLAGNING PÅ Campingkök, Stekhäll / öppen eld
MÅLTID Lunch, Middag
PASSAR FÖR Dagstur / vandring, Fjällvandring, Paddling
TILLAGNINGSTID 10 min
TYP AV KOST Kött

Mer om produkten

Detaljer

Skicka in ditt eget recept och få det publicerat med ditt namn! Skicka recept och ev. bild till recept@friluftsmeny.se

Recensioner

Skriv din egen recension

Du recenserar: Köttfärsris

Vilket betyg ger du denna produkt? *

  1 stjärna 2 stjärnor 3 stjärnor 4 stjärnor 5 stjärnor
Betygsätt denna produkt!