Kikärtskakor med jordnöt (bakad)

Det är viktigt att pressa de här kakorna för att de ska hålla ihop bra.


INGREDIENSER – 12 kakor
2 dl kikärtor
0,5 dl ljus sirap
0,5 dl matolja
0,5 tsk salt
0,5 dl jordnötssmör, osötat
3 dl havregryn
1 dl grovhackad aprikos
1 dl grovhackade valnötter


- Sätt ugnen på 175 grader

- Mixa kikärter, sirap, matolja, salt , jordnötssmör och havregryn till en smet.

- Tillsätt grovhackade aprikoser och valnötter, blanda väl.

- Lägg i form eller på plåt (2 cm tjock) pressa kakan med något platt och baka i 25 minuter.

- Pressa den varma kakan igen för att den ska hålla ihop.

- Låt svalna och skär bitar.


Läs mer om energikakor här!

Registrera dig för att få meddelande när produkten åter finns i lager

Frakt 49:-

Fri frakt vid 799:-

Köpvillkor

Specifikation

Specifikation

Artikelnummer recept_234
TILLAGNING PÅ Tillagas innan tur
MÅLTID Energikakor
PASSAR FÖR Dagstur / vandring, Fjällvandring, Paddling, Båtliv, Barn gillar!
TILLAGNINGSTID > 20 min
TYP AV KOST Vegetariskt, Vegan

Mer om produkten

Detaljer

Skicka in ditt eget recept och få det publicerat med ditt namn! Skicka recept och ev. bild till recept@friluftsmeny.se

Recensioner

Skriv din egen recension

Du recenserar: Kikärtskakor med jordnöt (bakad)

Vilket betyg ger du denna produkt? *

  1 stjärna 2 stjärnor 3 stjärnor 4 stjärnor 5 stjärnor
Betygsätt denna produkt!