Kikärtsgryta med jordnötssmör

En fenomenalt enkel rätt att laga men med stora smaker. vill man så serverar man ris eller liknande till eller så svänger man ihop ett pannbröd och njuter av att sleva upp grytan med brödet. Är man lite lat så köper man med färdigt naanbröd och värmer över elden/i stekpannan. Maten lagas med fördel i en gryta. Antingen på ett litet kök eller över öppen eld. Vill man så kan man i förväg torka ingredienserna var för sig och använda t ex på fjällvandring. Inlämnat av Marie Johansson.


INGREDIENSER - 2 port
1/2 rödlök
1 vitlöksklyfta
lite curry
olja att steka i
1 burk kokosmjölk
1 fpk krossade tomater
1 fpk kikärtor (givetvis kokta)
3 msk jordnötssmör
Vill man så kan man blanda ner lite skivade bananer.
Ev lite jordnötter att toppa med


Gör så här
Hacka lök och vitlök och fräs i olja
Pudra över lite curry efter tycke och smak, räs curryn
Häll i krossade tomater, kokosmjölk, kikärtor och jordnötssmör och låt det koka ett par minuter.


Färdigt att äta!

Registrera dig för att få meddelande när produkten åter finns i lager

Frakt 49:-

Fri frakt vid 799:-

Köpvillkor

Specifikation

Specifikation

Artikelnummer recept_196
TILLAGNING PÅ Campingkök, Stekhäll / öppen eld
MÅLTID Lunch, Middag
PASSAR FÖR Dagstur / vandring, Paddling, Båtliv
TILLAGNINGSTID 10 min
TYP AV KOST Vegetariskt, Vegan

Mer om produkten

Detaljer

Skicka in ditt eget recept och få det publicerat med ditt namn! Skicka recept och ev. bild till recept@friluftsmeny.se

Recensioner

Skriv din egen recension

Du recenserar: Kikärtsgryta med jordnötssmör

Vilket betyg ger du denna produkt? *

  1 stjärna 2 stjärnor 3 stjärnor 4 stjärnor 5 stjärnor
Betygsätt denna produkt!