Ingefärskaka med morot (bakad)

INGREDIENSER – 10 kakor


Torra ingredienser
6 dl havregryn
0,5 tsk natriumbikarbonat
0,5 tsk salt
1 dl riven kokos
1 dl tranbär
1 dl grovhackade valnötter
6 grovhackade aprikoser
0,5 dl mörkt muskovadosocker
*
Blöta ingredienser
0,5 dl matolja
0,5 tsk vaniljextrakt (pulver)
2 ägg
2 msk agavesirap eller ljus sirap
1 msk färskriven ingefära/ 1 tsk ingefärspulver
2,5 dl finrivna morötter (ca 200 g)


- Sätt ugnen på 175 grader.

- Blanda först havregryn med bikarbonat, rör sedan ner resten av de torra ingredienserna och blanda väl.

- I en annan bunke blandar du alla blöta ingredienser, tillsätt ingefäran och morötterna sist.

- Blanda de torra och blöta ingredienserna och lägg på plåt eller i panna (ca 20x30 cm). Kakan bör vara ca två centimeter tjock.

- Pressa kakan så att den blir kompakt, tex med botten av en burk eller en slev.

- Baka i 175 grader/ 25 min

- Låt svalna och skär bitar med tandad kniv. Packa i plastfolie eller bakplåtspapper.


Läs mer om energikakor här!

Registrera dig för att få meddelande när produkten åter finns i lager

Frakt 49:-

Fri frakt vid 799:-

Köpvillkor

Specifikation

Specifikation

Artikelnummer recept_229
TILLAGNING PÅ Tillagas innan tur
MÅLTID Energikakor
PASSAR FÖR Dagstur / vandring, Paddling, Båtliv, Barn gillar!
TILLAGNINGSTID > 20 min
TYP AV KOST Vegetariskt, Vegan

Mer om produkten

Detaljer

Skicka in ditt eget recept och få det publicerat med ditt namn! Skicka recept och ev. bild till recept@friluftsmeny.se

Recensioner

Skriv din egen recension

Du recenserar: Ingefärskaka med morot (bakad)

Vilket betyg ger du denna produkt? *

  1 stjärna 2 stjärnor 3 stjärnor 4 stjärnor 5 stjärnor
Betygsätt denna produkt!