Müslibar med fikon (bakad)

Det här är inte en särskilt söt energikaka, men du kan penslla dem med choklad. Lakritspulver hittar du i en välsorterad matbutik.


INGREDIENSER – 8 bitar
4 dl rostade havregryn (eller naturell müsli)
1 dl salta jordnötter (eller andra nötter)
1-2 tsk lakritsextrakt (pulver)
6 grovhaclade torkade fikon
*
1 dl fikonmarmelad
0,5 dl matolja
0,5 dl kallt vatten


Sätt ugnen på 175 grader


- Rosta havregyn i en stor stekpanna i ett par minuter på hög värme. En gjutjärnspanna är bäst till detta, det går också att rosta i ugn på plåt (20 minuter 250 grader, rör om då och då).

- Blanda gryn, jordnötter, lakritspulver och de hackade fikonen i en matberedare - mixa i tio sekunder för att blanda allt.

- Blanda i de de blöta ingredienserna och mixa i tills degen klumpar ihop sig - det tar ca 1 minut.

- Lägg blandningen i en brödform eller på bakplåtspapper, pressa kakan med nåot platt för att den ska hålla ihop bra, t ex en stekspade.

- Dela bitarna halvvägs så blir det lättare att dela dem sen.

- Baka i 20 minuter i mitten av ugnen.

- Låt Svalna och skär i bitar.


Läs mer om energikakor här!

Registrera dig för att få meddelande när produkten åter finns i lager

Frakt 49:-

Fri frakt vid 799:-

Köpvillkor

Specifikation

Specifikation

Artikelnummer recept_247
TILLAGNING PÅ Tillagas innan tur
MÅLTID Energikakor
PASSAR FÖR Dagstur / vandring, Fjällvandring, Paddling, Båtliv, Barn gillar!
TILLAGNINGSTID > 20 min
TYP AV KOST Vegetariskt, Vegan

Mer om produkten

Detaljer

Skicka in ditt eget recept och få det publicerat med ditt namn! Skicka recept och ev. bild till recept@friluftsmeny.se

Recensioner

Skriv din egen recension

Du recenserar: Müslibar med fikon (bakad)

Vilket betyg ger du denna produkt? *

  1 stjärna 2 stjärnor 3 stjärnor 4 stjärnor 5 stjärnor
Betygsätt denna produkt!