11 artik(el/lar)

per sida

HUR FUNGERAR EN TORKUGN?

2016-01-22 09:30

I en torkugn kan du torka i princip alla typer av livsmedel. Allt från kött, frukt och grönsaker till yoghurt, ost och örter. Här beskrivs hur en torkugn fungerar.

Read More
Comments | Publicerad i Torka mat Välja produkt
Av Eric Tornblad

HUR DU VÄLJER DIN TORKUGN

2016-01-21 13:44

Att köpa torkugn kan kännas som ett stort beslut. de olika typerna skiljer dig åt en del i funktion och utförande. Här får du tips för att hitta den torkugn som passar dig.

Read More
Comments | Publicerad i Torka mat Välja produkt
Av Eric Tornblad

TORKA KÖTT

2015-12-31 08:56

Torkat kött är en delikatess, om du så använder det i grytor, en sås eller äter det torkade köttet som det är. Den här bloggposten handlar om hur du torkar torkar köttfärs. Vegetarisk färs torkas på samma vis som köttfärs, det finns även torkad sojafärs att köpa i butik.


Read More

TORKA KÖTTFÄRS

2015-12-31 08:16

Torkat kött är en delikatess, om du så använder det i grytor, som torkad köttfärssås eller äter det torkade köttet som det är. Den här bloggposten handlar om hur du torkar torkar köttfärs. Vegetarisk färs torkas på samma vis som köttfärs, det finns även torkad sojafärs att köpa i butik.

Read More
Comments | Publicerad i Torka mat Fjällvandring & mat
Av Eric Tornblad

Det är ofta en fördel att förkorta tillagningstiden på friluftsmaten. Främst för att spara bränsle men även föra att få mat snabbt då du ofta är hungrig. Här är sju sätt att få maten klar snabbare.

Read More
Comments | Publicerad i Smarta tips! Torka mat Fjällvandring & mat
Av Eric Tornblad

Att torka äpplen är superenkelt, speciellt om du använder en äppelklyftare! Använd syrliga och fast äpplen för bäst resultat. De torkade äpplena är sedan en riktig skatt att ha i skafferiet!

Read More
Comments | Publicerad i Torka mat
Av Eric Tornblad

Som första försök tänkte jag torka en enkel pasta med köttfärssås. Gjord från grunden med stekt gul-, och vitlök och svamp. Jag använde i lite olja tills svampen och löken får fin färg och slutat vattna sig. Efter det tillsatte jag vanlig blandfärs. Brynte den till nästan all vätska försvunnit och tillsatte sedan salt, svartpeppar, och smoked paprikapulver...

 

Read More
Comments | Publicerad i Torka mat
Av Eric Tornblad

Emil och Christophe ger sina bästa tips om du ska göra din egen friluftsmat! De är två rutinerade vandrare som verkligen satsar på maten under sina turer. De har vandrat Gröna bandet (66 dagar/ 1406 km) och även vandrat i Padjelanta.

 

Read More
Comments | Publicerad i Smarta tips! Torka mat Fjällvandring & mat
Av Emil & Christophe

Har du  funderat på hur det går till när man frystorkar mat?  Läs texten och se filmen från Mountain House så får du reda på hur din frystorkade mat har tillverkats.

 

 

Read More
Comments | Publicerad i Torka mat
Av Eric Tornblad

Principen för att torka mat är väldigt enkel: reducera vatten i ett livsmedel genom avdunstning. Många livsmedel kan torkas i rumstemperatur medan vissa behöver varm luft för att inte torktiden ska bli så lång att livsmedlet till exempel härsknar eller möglar.

Read More
Comments | Publicerad i Torka mat
Av Eric Tornblad

TORKAD MAT DÅ OCH NU

2015-04-10 06:51

Människan har torkat mat i alla tider, nåja, i alla fall i sådär ett par tusen år. Man har nämligen hittat torkad frukt i gravar som är flera tusen år gamla. Det är inte svårt att tänka sig att man hittade torkad frukt på marken eller i träden som var goda att äta, de kunde också sparas och var lätta att bära.

Read More
Comments | Publicerad i Torka mat
Av Eric Tornblad

11 artik(el/lar)

per sida